04 572 33 00 Ukanc 129, 4265 Bohinjsko jezero, Slovenija

Izjava o zasebnostI

Veljavno od: maj 2018

Ta Izjava o zasebnosti se nanaša na spletno stran vila-park.si, ki je v lasti podjetja Penzion Park d.o.o. Izjava o zasebnosti opisuje način, na katerega zbiramo in uporabljamo informacije, ki lahko vključujejo tudi vaše osebne podatke, ki jih posredujete na spletni strani vila-park.si. Poleg tega opisuje izbire, ki so vam na voljo glede vaših osebnih podatkov in način, kako lahko do teh podatkov dostopate in jih urejate.

Zbiranje podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

Vedno lahko izberete, katere osebne podatke (če sploh) nam želite posredovati. Če nam katerih podatkov ne želite posredovati, lahko to vpliva na nekatere vaše transakcije.

Podatki, ki jih zbiramo samodejno

Med uporabo naše spletne strani podatke zbiramo tudi samodejno, med njimi pa so lahko tudi osebni podatki. Sem sodijo nastavitve glede jezika, IP naslov, lokacija, nastavitve naprave, operacijski sistem naprave, podatki za prijavo, čas uporabe, zahtevani URL naslov, statusno poročilo, uporabnikovo orodje (podatki o različici brskalnika), operacijski sistem, rezultati (obiskovalca oz. gosta), zgodovina iskanja, ID rezervacije in vrsta videnih podatkov. Podatke lahko zbiramo tudi samodejno prek piškotkov.

Namen obravnave

Vaše osebne podatke zbiramo v naslednje namene:

Pravna podlaga

Za vaše soglasje bomo zaprosili, če to zahteva veljavna zakonodaja. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete, če nas kontaktirate na katerikoli naslov, naveden na koncu te Izjave o zasebnosti.
Če želite preprečiti postopke, opisane pod točkami of C do E, vendar za to nimate na voljo neposrednega mehanizma (npr. v nastavitvah računa) v ustreznem obsegu, se obrnite na info@vila-park.si.

Deljenje podatkov

Mednarodni prenosi podatkov

Prenos osebnih podatkov, opisan v tej Izjavi o zasebnosti, lahko vključuje čezmejne prenose osebnih podatkov v države, katerih zakonodaja ni tako natančno določena, kot v državah Evropske unije. Kjer evropska zakonodaja tako določa, bomo osebne podatke posredovali le prejemnikom, ki zagotavljajo ustrezno raven zaščite podatkov. V teh situacijah s pogodbenimi dogovori zagotovimo, da so vaši osebni podatki še vedno varovani v skladu z evropskimi standardi. Prek spodnjega kontakta lahko zaprosite za izvod omenjenih klavzul.

Varnost

Seekda upošteva razumne ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in uporabe informacij, vključno z osebnimi podatki. Uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke za zaščito in varovanje informacij, vključno z osebnimi podatki. Uporabljamo tudi varnostne postopke in tehnične ter fizične omejitve dostopa in uporabe osebnih podatkov na naših strežnikih. Le pooblaščeno osebje ima dovoljenje za dostop do osebnih podatkov v okviru svojega dela.

Shranjevanje podatkov

Vaše informacije, vključno z osebnimi podatki, bomo shranjevali tako dolgo, kot je potrebno, da vam zagotovimo storitev, ostajamo skladni z veljavno zakonodajo, rešimo spore s katerimkoli udeležencem in kot je drugače potrebno, da lahko izvajamo naše poslovanje, vključno z zaznavo in preprečevanjem prevar in drugih nelegalnih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih shranjujemo, velja ta Izjava o zasebnosti. Če imate vprašanja o specifičnem obdobju shranjevanja za določeno vrsto vaših osebnih podatkov, ki jih obravnavamo, se obrnite na nas prek spodnjih kontaktov.

Vaše izbire in pravice

Želimo, da imate nadzor nad načinom, na katerega uporabljamo vaše osebne podatke. To lahko storite na naslednje načine:

Kjer vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi vašega soglasja, imate pravico kadarkoli umakniti soglasje v skladu z veljavno zakonodajo. Poleg tega lahko ravno tako v skladu z veljavno zakonodajo nasprotujete naši obravnavi vaših podatkov v legitimne oz. javne interese.
Zanašamo se, da boste zagotovili, da so vaši osebni podatki popolni, točni in posodobljeni. Prosimo, da nas takoj obvestite o vseh spremembah ali napakah v vaših osebnih podatkih, in sicer tako, da se obrnete na info@vila-park.si. Vašo zahtevo bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.

Vprašanja oz. pritožbe

Če imate vprašanja oz. se pojavi dvom o obravnavi vaših osebnih podatkov ali če želite izvajati katero od pravic, ki vam jih zagotavlja ta Izjava, nas lahko kontaktirate na info@vila-park.si. Z vprašanji in pritožbami se lahko obrnete tudi na lokalni organ za varovanje podatkov.

Spremembe obvestila

Tako kot se nenehno spreminja naš posel, se lahko občasno spremeni tudi ta Izjava o zasebnosti. Če želite videti občasne spremembe Izjave o zasebnosti, vas vabimo, da za ogled sprememb dostopate do te Izjave o zasebnosti. Če bomo izvedli konkretne spremembe oz. spremembe, ki vplivajo na vas (npr. ko začnemo vaše osebne podatke obravnavati za namene, ki niso omenjeni zgoraj), vas bomo še pred začetkom teh postopkov kontaktirali.